Lån med svag kreditvärdighet – Lånemöjligheter

Beräknad läsningstid: 9 minuter

Att leta lån med dålig kredit kan vara tufft. Men det finns flera val du kan kolla på. Många långivare i Sverige erbjuder lån utan att titta på Upplysningscentralen (UC) för kreditinfo. Så, det finns chanser för dem som har haft det svårt att låna tidigare.

Det finns ljus i tunneln för de med skulder. Upp till 80% av långivarna gör inte UC-kontroll, och vissa tar emot dig även om du har betalningsanmärkningar. Så, att få lån när du har skulder är möjligt, även om vilkoren kan variera en del.

Lån med svag kreditvärdighet - Lånemöjligheter

Lånemöjligheterna är stora, med summor upp till 600 000 kronor. Du kan också välja mellan att betala tillbaka på en månad eller upp till 15 år. Detta ger dig möjlighet att hitta ett lån som passar just dig, även med dålig kredit.

Viktiga punkter

 • Flera långivare erbjuder lån till personer med svag kreditvärdighet
 • Många lån kräver inte UC-kreditkontroll
 • Lånebelopp upp till 600 000 kr är tillgängliga
 • Löptider varierar från 1 månad till 15 år
 • Alternativa kreditupplysningsföretag används ofta
 • Jämför olika erbjudanden för bästa villkor
 • Var medveten om risker och kostnader vid lån med svag kreditvärdighet

Vad innebär svag kreditvärdighet?

Att ha svag kreditvärdighet gör det svårare att få lån, särskilt utan inkomst. Det kan öka räntorna du erbjuds. Flera ekonomiska faktorer avgör din kreditvärdighet och påverkar dina chanser att låna pengar.

Faktorer som påverkar kreditvärdigheten

Flera saker påverkar din kreditvärdighet:

 • Inkomst och återbetalningsförmåga
 • Boendesituation
 • Befintliga lån och krediter
 • Betalningsanmärkningar
 • Antal kreditupplysningar

Lite pengar och dåliga betalningar tidigare kan sänka din kredit. När du ansöker om lån tittar långivare närmare på din kredit. Söker du flera lån, kan det minska din kreditvärdighet ytterligare.

Hur beräknas kreditvärdighet?

Kreditvärdigheten räknas ut från uppgifter som samlats in av UC. Långivare ser om du är pålitlig som låntagare baserat på denna info. De beslutar sedan om du kan få lån eller inte, särskilt om du har låg kreditvärdering.

Konsekvenser av låg kreditvärdighet

En svag kredit kan innebära:

 • Svårigheter att få lån
 • Att du erbjuds högre räntor
 • Sämre lånevillkor

Om du lånar 10 000 kr med en svag kredit kan räntan vara mycket hög, upp till 33,1%. Det betyder att enligt 12 månaders återbetalning kostar det dig 1 640 kr extra. Tänk noga över dina ekonomiska förutsättningar innan du lånar om du har en svag kredit.

Möjligheter att låna trots svag kreditvärdighet

Har du en svag kreditvärdighet? Oroa dig inte för att lånmöjligheterna ska ta slut. Det finns flera sätt att få lån trots skulder eller om du saknar säkerhet.

För det första, titta på långivare som fokuserar på svagare ekonomier. Nstart till exempel, erbjuder lån till folk med låg inkomst eller betalningsanmärkningar. Men, dessa lån ofta har högre räntor.

En annan bra väg är nystartslån. De hjälper dig ordna din ekonomi och spara pengar. Om du har en medlåntagare med bättre ekonomi, ökar dina chanser att få lån godkänt.

Det finns tjänster som hjälper dig jämföra lån. Till exempel samarbetar Advisa med 40 långivare. De erbjuder lån upp till 600 000 kr med olika räntor. Det ger dig chans att välja det som passar dig bäst.

Att förbättra din kreditvärdighet är det bästa sättet att öka dina lånemöjligheter.

Har du flera små lån? Tänk på att samla dem. Anyfin hjälper dig att refinansiera lån upp till 300 000 kr. Det kan sänka dina räntekostnader och göra din ekonomi lättare att hantera.

Var försiktig med att ansöka om för många lån på en gång. Var smart och välj noga. Då är chansen bättre att hitta det som passar just dig ekonomiskt.

Lån med svag kreditvärdighet utan UC

Har du svag kreditvärdighet och behöver låna pengar? Det finns sätt att låna utan att UC gör en kreditkontroll. Det är bra nyheter för dem som nekats lån förut.

Alternativa kreditupplysningsföretag

När UC inte används, tittar vissa långivare på andra ställen för info. Till exempel Bisnode och Creditsafe. För de med dålig kredit kan detta betyda en bättre chans att få lån.

Fördelar med lån utan UC

Att söka lån utan UC kan vara en fördel för er med betalningsanmärkningar. En del långivare erbjuder lån upp till 70 000 kr även om du har en anmärkning. Det öppnar möjligheter för lån med dålig kredit.

Risker att vara medveten om

Men var försiktig med lån utan UC. Räntorna kan vara högre, från 3,01% till 263,43%. Ett lån på 10 000 kr med 76,80% i effektiv ränta kan kosta 3 440 kr i slutändan.

Innan du lånar utan UC, se över villkoren och vad du kan betala. Dessa lån anses ofta vara dyra. Missade betalningar kan få allvarliga konsekvenser.

Samla lån för att förbättra kreditvärdigheten

Att samla lån är en smart strategi för att höja din kreditvärdighet. Det handlar om att ta ett större lån för att betala av flera mindre. Det kan minska dina månadskostnader och göra din ekonomi enklare.

Det går att ta ett samlingslån om du har svag kredit. Beloppen varierar från 10 000 kr till 500 000 kr. Återbetalningstiderna kan ligga mellan 2 och 20 år. Räntorna är ungefär 6,95% till 27,00% nominellt. Den effektiva räntan ligger mellan 7,12% och 33,85%.

Vad är fördelarna med ett samlingslån? Du kan få lägre ränta totalt. Det blir lättare att hantera dina skulder. Din kreditvärdighet kan också förbättras. Det minskar både din stress och ger dig mer tid att betala tillbaka.

Genom ett större lån kan du visa att du är ekonomiskt ansvarig. Det förstärker din kreditstatus. Framöver kan du få bättre villkor när du lånar.

Jämför alltid olika lån när du vill samla. Till exempel ger Sambla samlingslån upp till 600 000 kr. Räntorna kan vara 5,20% till 33,99%. En vanlig uppsättning kan vara 150 000 kr på 12 år, med räntor på 6,40% och en effektiv ränta på 6,59%.

Se till att du nog granar lånevillkoren. Att samla lån kan verkligen hjälpa din ekonomi, speciellt om du har problem att få lån när du har skulder.

Grundkrav för lån med svag kreditvärdighet

Att ansöka om lån när man har betalningsanmärkningar är svårt. Men det går att hitta möjligheter. Kraven varierar beroende på långivare. Det finns ändå några gemensamma saker att tänka på.

Ålder och inkomst

Ålderskravet varierar mycket mellan långivare. Det är vanligt att kravet ligger mellan 18 och 80 år. Till exempel tar Binly emot ansökningar från personer mellan 18 och 75 år. När det gäller inkomst är kraven oftast flexibla. Vissa långivare accepterar låg eller oregelbunden inkomst. Det finns till och med lån som inte kräver någon inkomst alls. I sådana fall gör långivaren en personlig bedömning.

Betalningshistorik

Din betalningshistorik är väldigt viktig. För att kunna låna finns det långivare som till och med godkänner sex betalningsanmärkningar. Men de får inte vara nyare än sex månader. 13 långivare på marknaden godkänner betalningsanmärkningar. Detta ökar dina chanser att få lån.

Skuldfrihet hos Kronofogden

Flera långivare kollar om du är skuldfri hos Kronofogden. Som ett exempel, kräver Ferratum detta av sina låntagare. Det är ett vanligt krav för att säkerställa att du kan klara av att betala tillbaka lånet. Även om det är ett krav, så varierar bedömningen. Det är möjligt att få lån även om du har en svag kreditvärdighet.

FAQ

Vad innebär svag kreditvärdighet?

Om du har svag kreditvärdighet betyder det att du missat att betala räkningar eller lån i tid. Detta skapar betalningsanmärkningar eller skulder. Dessa saker kan göra det svårt att få ett lån eller leda till högre räntor.

Vilka faktorer påverkar kreditvärdigheten?

Kreditvärdigheten värderas baserat på flera saker. Till exempel din inkomst, familjesituation och hur du tidigare har skött dina lån. Andra faktorer inkluderar pågående lån, eventuella betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden.

Hur beräknas kreditvärdigheten?

Din kreditvärdighet räknas ut genom kreditupplysningar. Vanligtvis hämtas dessa från UC. De samlar info om din ekonomi.

Vilka är möjligheterna att låna trots svag kreditvärdighet?

Även med svag kreditvärdighet finns det sätt du kan låna pengar. Ett sätt är att jämföra olika långivare. Du kan också prova att ansöka om lån där man inte kollar på UC. Ett annat alternativ är att söka tillsammans med någon som har bättre kredit.
Att samla lån, skuldsanering eller ansöka om mindre summor är andra möjliga vägar. Det viktigaste är att undersöka dina alternativ noggrant.

Vilka är fördelarna med lån utan UC?

Lån utan UC kan öka dina chanser att få lån. De påverkar inte din kreditvärdighet hos UC. Nackdelarna kan vara högre räntor och sämre villkor.

Hur kan man samla lån för att förbättra kreditvärdigheten?

För att förbättra din kreditvärdighet kan du samla dina lån. Det innebär att du tar ett större lån för att betala av de mindre. Det kan minska antalet lån och dina månadskostnader.
Denna metod kan vara fördelaktig för att få ordning på din ekonomi.

Vilka är grundkraven för att få lån med svag kreditvärdighet?

För att få lån trots svag kreditvärdighet måste du uppfylla vissa krav. Du bör vara över 18 år och tjäna minst 12 500 SEK per månad.
Det är också viktigt att inte ha några skulder hos Kronofogden de senaste sex månaderna. Din betalningshistorik och eventuella betalningsanmärkningar spelar också roll.

Relaterade länkar