Låna en miljon utan säkerhet – Snabbt & Enkelt

Beräknad läsningstid: 11 minuter

Att låna en miljon utan säkerhet blir mer och mer populärt. Det passar de som snabbt behöver pengar utan att sätta något i pant. Digitala banker som Lunar erbjuder skräddarsydda lösningar för blancolån utan säkerhet. Tack vare lätta onlineprocesser kan du enkelt jämföra lån på platser som Lendo. Detta hjälper dig hålla din kreditvärdighet stabil, eftersom du bara behöver en kreditupplysning.

låna en miljon utan säkerhet

Viktiga punkter

 • Över 100,000 kunder har funnit lån genom tjänsten sedan 2014.
 • Betyg på 4.4/5 stjärnor baserade på 479 omdömen på Trustpilot.
 • Genomsnittliga besparingar om 17,500 kr för kunder.
 • Över 40 långivare tillgängliga via plattformen.
 • Endast en kreditupplysning krävs för att jämföra olika lån.

Vad är lån utan säkerhet?

Att förstå lån utan säkerhet är viktigt före tagande av ekonomiska beslut. Ett sådant lån, kallat blancolån, kräver inte säkerhet som hus eller bil. Detta gör ansökningsprocessen snabbare och enklare.

Definition av lån utan säkerhet

Enkelt sagt, för blancolån behövs ingen säkerhet. Låntagaren behöver inte ge något värdefullt som säkerhet. Beslutet om lånet grundar sig på kreditupplysning och låntagarens ekonomi.

Skillnader mellan säkrade och osäkrade lån

Säkrade och osäkrade lån skiljer sig åt på klarare punkter. För det första behöver man ingen pant för blancolån. Detta gör det lättare och snabbare att få ett sådant lån, utan behov av egendomsvärderingar.

Blancolån ger mer frihet i hur pengarna används. De kan täcka allt från renoveringar till oväntade kostnader. Men, säkrade lån kan ha lägre räntor då de har säkerhet, vilket skyddar långivaren.

Hur mycket kan man låna utan säkerhet?

Att låna pengar utan säkerhet betyder att du inte behöver använda dina saker som garanti. Vi kollar på hur mycket du kan låna och vilka regler som finns för stora lån.

Övre och undre gränser

Små lån börjar ofta vid 10 000 kronor. För ett privatlån kan du låna upp till 600 000 kronor, beroende på din årsinkomst. Snabblån kan ge dig upp till 70 000 kronor, också beroende på inkomst.

Typ av lånMaxbelopp
Privatlån600 000 kr utan säkerhet
Snabblån70 000 kr

Krav för större belopp

Du kan låna upp till 1 miljon kronor om du uppfyller vissa krav. Din kreditvärdighet är viktig. Ibland kan du behöva någon som lånar med dig för större belopp.

Ditt kreditbetyg beror på inkomster och utgifter. Om du tjänar 650 000 kronor om året kan du låna mer. Det beror på hela hushållets inkomst och bankens regler.

Lånekrav för att låna en miljon

Om du vill låna upp till en miljon kronor utan säkerhet finns det specifika krav. Dessa krav är både ekonomiska och personliga. De ser till att du kan betala tillbaka lånet.

Inkomst- och anställningskrav

För att få låna en stor summa behöver du en stabil inkomst. Årsinkomsten ska vara minst 120,000 kronor. Det är även viktigt att inte ha skulder hos Kronofogden de senaste sex månaderna.

Jobbsituationen spelar stor roll för hur mycket du kan låna. Om du har ett tidsbegränsat jobb, kan du få låna upp till 100,000 kronor. Ditt kontrakt ska då vara på minst sex månader.

FaktorKrav
Minsta årsinkomst120,000 kronor
Skuldfri senaste 6 månadernaJa
Maximum lån vid tidsbegränsad anställning100,000 kronor
Fast inkomstkravStabil anställning

Ålders- och bostadsregistrering

Det finns krav på åldern och var du bor för att få ett lån. Du måste vara minst 18 år och folkbokförd i Sverige i ett år. Det visar att du har en stabil situation.

Att uppfylla dessa krav ökar dina chanser att få låna upp till en miljon. En väl genomtänkt ansökan är nyckeln. Tjänster som Lendo hjälper dig att jämföra olika lån.

Varför välja snabblån utan säkerhet?

Snabblån utan säkerhet ger snabb pengar för oförutsedda utgifter. Du behöver inte ställa säkerhet och få pengar snabbt. Proceduren kräver lite papper.

Tjänster som Lunar och Lendo erbjuder enkel ansökan online. På så vis kan du snabbt få erbjudanden från flera långivare. Det gör online lån snabba och smidiga.

Många gillar snabblån utan säkerhet. De senaste 31 dagarna har 8,838 människor valt sådana lån. Annonser visar stor användning och engagemang. Till exempel visar en specifik annonsering 4,202 val under samma tidsperiod.

En reklam hävdar att 2 miljoner i Europa valt dem for digitala lån. Lånealternativ utan säkerhet erbjuder flexibilitet. Detta lockar fler kunder.

585 personer valde flexibla uttag nyligen, vilket visar på erbjudandenas lockelse. Sedan 2014 har LoanScouter hjälpt 100,000 människor. Det visar hur eftertraktade smidiga lån utan säkerhet är.

Antal valBeskrivning
4,202Val under de senaste 31 dagarna
2 miljonerKunder i Europa för digitala lånprodukter
1,003Val under de senaste 31 dagarna
585Val för flexibla uttag under de senaste 31 dagarna
522Personer som valt annons som accepterar betalningsanmärkning
2,412Val för annons som betonar endast 1 UC (kreditupplysning)
1,561Val under de senaste 31 dagarna
832Personer som valt annons som erbjuder krediter upp till 70,000 SEK
494Val som uppger att kunder sparar i snitt 17,500 SEK
222Personer som valt personlig lånelista

Fördelar med blancolån utan säkerhet

Blancolån ger stor flexibilitet. Detta är en av dess huvudfördelar. Till exempel behöver du inte ha pant för att få ett sådant lån. Låntagare kan alltså använda pengarna till nästan vad de vill. Det kan vara allt från hemrenoveringar till oväntade läkarkostnader. Blancolån är med andra ord en smidig och mångsidig finansieringsmetod.

Flexibilitet i användning

Låntagare har frihet att utnyttja lånet för personliga behov. Det är bra för den som behöver betala för till exempel en bil. Eller kanske ihop med andra lån. Det kan sänka de månatliga utgifterna. Eftersom dessa lån inte kräver säkerhet, attraherar de många sökande.

Mindre påverkan på kreditvärdighet

En annan stor fördel är att kreditkontrollen vanligtvis görs bara en gång. Det påverkar din kreditvärdighet mindre. Genom att använda tjänster som LoanScouter för att jämföra erbjudanden, dras bara en kreditupplysning. Det skyddar din kreditvärdighet från negativa effekter. Det gör också ansökningsprocessen effektiv och skonsam.

FördelBeskrivning
Flexibla lånemöjligheterMöjlighet att använda lånebeloppet för olika ändamål utan restriktioner.
Mindre kreditpåverkanKreditkontroll endast en gång via jämförelsetjänster, vilket minskar påverkan på kreditvärdigheten.
Ingen säkerhet krävsInga krav på att ställa pant, vilket gör processen enklare och snabbare.
Snabb ansökningsprocessAnsökan tar bara två minuter och är inte bindande.

Hur ansöker man om lån utan säkerhet?

Att ansöka om lån online utan säkerhet är poplärt. Det är enkelt och snabbt. Med hjälp av Lunar och Lendo går det snabbt att låna pengar. Här visar vi hur du enkelt ansöker om ett lån.

Online ansökningsprocess

Att ansöka om lån online börjar med att fylla i dina uppgifter. På Lendo jämför du olika lånerbjudanden med bara en kreditupplysning. Så här gör du:

 1. Besök långivarens webbplats eller app.
 2. Fyll i ansökningsformuläret med din info.
 3. Skicka in din ansökan och få erbjudanden.
 4. Välj lån med bästa villkor för dig.
 5. Godkänn ditt val digitalt.

Snabbt och enkelt godkännande

Ansökan behandlas vanligtvis snabbt. Automatiserade kreditupplysningar gör godkännandet snabbt. Faktorer för snabbt godkännande inkluderar:

 • Bara en kreditupplysning genom Lendo behövs.
 • Ingen säkerhet krävs.
 • Snabb bedömning av din ekonomi genom teknik.
BeloppInkomstkravUpplysningstjänstKommentar
Upp till 600 000 krMinst 120 000 kr/årUCEnbart en kreditupplysning krävs
Upp till 100 000 krExtraarbete, vikariatUCFör tillfälliga anställningar
Upp till 1,2 miljoner krIndividuell prövningUCVia låneförmedlare

Med tjänster som Lendo och Lunar är det enkelt att ansöka. Du får snabbt besked utan att ge upp säkerhet eller bekvämlighet.

Populära långivare utan säkerhet

Det finns många långivare som erbjuder lån utan säkerhet. Att välja kan vara svårt. Jämför långivare på platser som Lendo och Compricer för att hitta det bästa valet.

Jämföra olika långivare

Det är viktigt att jämföra långivare för att få bra lånevillkor. Här nedan listar vi några populära långivare.

LångivareLånebeloppLöptidRänta (%)Uppläggningsavgift (kr)Trustpilot-betyg
Compricer10,000 – 600,0001 – 15 år2.00 – 29.950 – 9954.7 / 5
MedMera Bank15,000 – 500,0002 – 5 år3.00 – 13.000 (495 via låneförmedlare)1.8 / 5
Bank Norwegian5,000 – 600,0001 – 15 år5.00 – 23.000 – 3992.1 / 5

Vilken långivare är bäst för dig?

För att välja rätt långivare utan säkerhet, tänk på dina behov. Viktiga faktorer att överväga inkluderar:

 • Ränta: Jämför räntan mellan olika långivare. En lägre ränta sparar pengar.
 • Villkor: Kolla vilka återbetalningstider som finns. Flexibel återbetalning är bra att ha.
 • Avgifter: Se över eventuella avgifter som kan tillkomma. De påverkar totalkostnaden.
 • Kundbetyg: Läs vad andra kunder tycker. Det ger en bild av långivarens service.

Med tjänster som Lendo och Compricer blir det lättare att jämföra och välja. Du kan hitta det bästa erbjudandet för just dig.

Kostnader och räntor för lån utan säkerhet

Det är viktigt att förstå kostnader och räntor när man funderar på lån utan säkerhet. Räntan på privatlån varierar mellan 6,95 % till 14,45 %. Det beror på din ekonomi och kreditvärdighet. Den effektiva räntan innehåller alla kostnader, från 7,36 % till 15,68 %.

Hur räntor bestäms

Låneräntor på blancolån fastställs utifrån din ekonomiska bakgrund. Det inkluderar inkomst och kreditvärdighet. En kreditupplysning bedömer risken med att låna ut pengar till dig. Därför kan räntan vara högre för dessa lån jämfört med säkrade lån.

Avgifter att vara medveten om

Det finns fler avgifter än räntor för blancolån. Tänk på uppläggningsavgiften på 525,00 kr och aviseringsavgiften på 60,00 kr. De ökar lånets totala kostnad. Kom ihåg att det finns en ångerrätt på 14 dagar efter att lånet beviljats.

För att ta ett välgrundat beslut om ett blancolån behöver man förstå räntor och avgifter. Om du överväger att låna upp till en miljon utan säkerhet är det här kunskapen avgörande. Rätt information hjälper dig göra det bästa valet för din ekonomi.

FAQ

Vad är lån utan säkerhet?

Lån utan säkerhet kallas också blancolån. Man behöver inte lämna något som säkerhet, till exempel sitt hus. Det gör att man snabbare kan få tillgång till pengarna man behöver.

Vilka skillnader finns mellan säkrade och osäkrade lån?

Säkrade lån kräver en säkerhet, som ett hus. Osäkrade lån, som blancolån, kräver ingen säkerhet. Detta betyder dock att räntan ofta är högre för osäkrade lån eftersom risken för långivaren är större.

Hur mycket kan man låna utan säkerhet?

Man kan börja låna från ungefär 10 000 kronor. Beloppet kan öka till 600 000 kronor eller mer, beroende på din ekonomi. I särskilda fall kan det vara möjligt att låna upp till en miljon kronor utan säkerhet.

Vilka krav finns för att låna större belopp utan säkerhet?

För att låna mycket pengar utan säkerhet måste du ha en stabil inkomst. Du ska vara minst 18 år och ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år. Din årsinkomst måste vara över 120 000 kr. Dessutom ska du inte ha några skulder hos Kronofogden de senaste sex månaderna.

Varför välja snabblån utan säkerhet?

Snabblån är bra när du snabbt behöver pengar, till exempel för en oväntad utgift. Ingen säkerhet krävs. Processen för att låna är snabb och enkel. Du behöver inte visa upp massor av dokument. Tjänster som Lendo och Lunar gör det lätt att ansöka.

Vilka är fördelarna med blancolån utan säkerhet?

Med ett blancolån får du frihet att använda pengarna som du vill. Det kan vara för att renovera hemma eller köpa något stort. Din kreditvärdighet påverkas mindre eftersom kreditupplysningen bara görs en gång, genom en låneförmedlare.

Hur ansöker man om lån utan säkerhet?

Det är lätt att ansöka om ett lån utan säkerhet. Du gör det online. Ange bara lite personlig och ekonomisk information. Tjänster som Lunar och plattformar som Lendo gör det smidigt att ansöka. Du får svar snabbt från långivarna.

Vilka är populära långivare utan säkerhet?

Många gillar att använda digitala banker som Lunar och jämförelsetjänster som Lendo. De hjälper dig att hitta bra lånerbjudanden. Du kan enkelt jämföra räntor och villkor som passar din ekonomiska situation.

Hur bestäms räntor för lån utan säkerhet?

Räntan du får baseras på din ekonomiska situation och din kreditvärdighet. Räntan är oftast högre än för säkrade lån. Det är för att risken för långivaren är större när inga säkerheter krävs.

Vilka avgifter ska man vara medveten om vid lån utan säkerhet?

Tänk på att det kan tillkomma uppläggningsavgifter och aviavgifter. Andra avgifter kan också förekomma. De här kostnaderna påverkar hur mycket lånet egentligen kostar. Så det är viktigt att du läser igenom lånevillkoren noga innan du tackar ja.

Relaterade länkar