Snabblån i Sverige – Få Pengar Samma Dag

Beräknad läsningstid: 14 minuter

Behöver du pengar snabbt? Snabblån erbjuder pengar direkt på dagen för akuta behov. Det passar perfekt när vanliga lån är för långsamma.

Att ansöka om snabblån online är lätt. Oftast räcker det med BankID. Om du är kund hos en stor bank, kan pengarna vara på kontot inom några minuter. Det gör snabblånen till ett bra val för många.

pengar samma dag

Viktiga Punkter:

 • Lånebelopp: 3,000 kr till 50,000 kr
 • Nominell ränta: 28,95%
 • Effektiv ränta: 33,1%
 • Exempelkredit: 10,000 kr med total kostnad om 1,640 kr
 • Återbetalningstid: Löptid från 6 till 52 månader

Vad är ett Snabblån?

Ett snabblån är också känt som smslån eller mikrolån. Det är för dig som snabbt behöver pengar för oväntade utgifter. Det är enkelt och snabbt att ansöka om online. Ofta får du svar inom några timmar.

Definition av Snabblån

Snabblån är små belopp, från 3 000 kr till 50 000 kr. De ska betalas tillbaka snabbt, inom sex till 52 månader. Räntan är högre än vanliga lån. Ett lån på 10 000 kr kan kosta 1 640 kr extra. För att få ett snabblån måste du vara över 18, tjäna minst 180 000 kr om året, vara svensk medborgare och inte ha skulder hos kronofogden.

Funktioner och Fördelar

Snabblån ger dig pengar direkt, vilket är bra i akuta fall. Pengarna kan komma samma dag du ansöker. De som har dålig kreditvärdighet kan ofta få lån ändå. Ansökningsprocessen är snabb och enkel, med beslut inom 24 timmar.

Snabblån kräver ingen kreditupplysning från UC. Långivare använder andra företag som Creditsafe. Så ditt kreditbetyg påverkas inte. Snabblån är bra för den som behöver pengar snabbt och enkelt.

 1. Snabb ansökningsprocess online.
 2. Tillgänglighet under helger och röda dagar.
 3. Möjlighet till lån trots låg kreditvärdighet.
 4. Direktutbetalning till bankkonto.

Hur Fungerar Snabblån i Sverige?

Snabblån i Sverige erbjuder en lösning när du snabbt behöver pengar. För att söka behöver du uppfylla vissa krav.

Krav och Villkor

Vissa grundkrav måste mötas för att få ett snabblån:

 • Minsta lånebelopp: 3 000 kr
 • Maximalt lånebelopp: 50 000 kr
 • Ålderskrav: Över 18 år
 • Inkomstkrav: Minst 180 000 kr per år
 • Medborgarskap: Svensk medborgare
 • Skuld hos Kronofogden: Ej tillåtet
 • Krav på BankID: Ja
 • Kreditprövning: Genom Creditsafe eller Bisnode
 • Löptid: Från 6 till 52 månader

Vid låntagning utan säkerhet kan du hos Brixo låna upp till 100 000 kr. Minsta månadsbetalning är 5 % av skulden eller minst 500 kr.

Ansökningsprocessen

Ansökan om snabblån är designad för att gå snabbt.

 1. Starta med att fylla i formuläret online och använd ditt BankID för att signera.
 2. Kreditprövning görs sedan via Bisnode eller Creditsafe, utan att påverka ditt UC-score.
 3. Ett snabbt beslut tas, ofta inom bara 24 timmar.
 4. Om lånet godkänns, får du pengarna direkt till ditt konto, ibland redan samma dag.

Vissa långivare kan betala ut pengarna direkt. Snabblån har ofta en rörlig ränta. Löptiden kan vara från 30 till 60 dagar.

Fördelar med Snabblån

En stor fördel med snabblån är hur snabbt du får pengarna. Om du behöver pengar akut, kan de finnas på ditt konto inom några minuter efter godkänd ansökan. Det hjälper speciellt vid oväntade utgifter eller i nödsituationer.

Snabb Utbetalning

Snabblån ansöks ofta för deras snabba utbetalning. Om du ansöker inom långivarens arbetstider och möter alla krav, sker utbetalningen ofta inom några timmar. Detta är en viktig fördel om du behöver pengar direkt.

Den snabba processen, från ansökan till att få pengarna, är perfekt för plötsliga ekonomiska behov.

Få Pengar Samma Dag

Behöver du pengar samma dag? Många långivare låter dig ansöka om snabblån och få pengarna direkt. Detta är extra användbart under helger och högtider, när andra lån inte är tillgängliga.

Helglån och direktbetalningar gör att du snabbt kan lösa ekonomiska kriser. Du slipper vänta länge på pengarna.

Nackdelar och Risker med Snabblån

Snabblån ger visserligen tillgång till pengar snabbt men har sina risker. Det största problemet är höga räntorna som följer med. Ett exempel är om du lånar 10,000 kr. Om du betalar tillbaka 970 kr varje månad i ett år, kostar det totalt 1,640 kr extra.

Det är väsentligt att veta att effektiv ränta för snabblån kan vara mycket högre än normalt. Tar vi ett lån med 28.95% i årsränta som exempel, blir den effektiva räntan 33.1%. Dessa höga räntor kan bli en stor belastning, speciellt om ekonomin redan är ansträngd.

En annan stor nackdel är risken för betalningsanmärkningar vid försenade betalningar. Detta kan skada din kreditvärdighet. Det gör det svårare att få lån i framtiden, hyra bostad eller teckna avtal.

Beloppet man kan låna varierar mellan 500 och 20,000 kr. Snabblån kan oftast erhållas utan att påverka kreditvärdigheten genom UC. Men detta frihet innebär inte att de saknar risk. Korta återbetalningstider ökar risken för missade betalningar, vilket kan leda till höga avgifter.

Det finns många oseriösa aktörer på lånamarknaden som siktar på ekonomiskt utsatta personer. Trots att många får sina snabblånsansökningar godkända innebär inte det att de klarar av att hantera återbetalningarna. Detta kan föra dem djupare i skuld.

Till sist, flera kreditupplysningar inom kort tid kan försämra din kreditvärdighet. Det är därför viktigt att noggrant överväga din återbetalningsförmåga och hur ett snabblån kan påverka din ekonomi på lång sikt.

Populära Långivare som Erbjuder Snabblån

Några av de mest kända långivarna för snabblån i Sverige inkluderar Kredio, Ferratum och Lendo. De har olika villkor och förmåner. Dessa är anpassade efter många behov.

Kredio

Kredio erbjuder lån utan att använda UC. De använder Creditsafe för kreditupplysningar. Detta hjälper låntagare som inte vill påverka sitt UC-score. Med Kredio kan du låna från 1,000 till 150,000 kr. Lånet kan betalas tillbaka från 1 månad upp till 8 år. Räntan ligger mellan 7.90% till 44.00%.

Ferratum

Hos Ferratum kan du låna mellan 1,000 och 40,000 kr. De har en nominell ränta på 44% och en effektiv ränta på 54.05%. Ferratum är kända för sina snabba utbetalningar. Pengarna kan komma på 15 minuter till 1 timme. De använder Trustly, Brite och Zimpler för utbetalningar. Du kan ansöka med ditt BankID.

Lendo

Lendo agerar som låneförmedlare och har kontakt med upp till 41 långivare. Det ger dig chansen att jämföra och hitta bästa lånet. Lendo kan erbjuda lån från 1,000 till 600,000 kr. Återbetalningstiden är från 1 månad till 20 år. Räntan varierar mycket, mellan 3.29% till 7907.6%.

LångivareLånebeloppRäntaUtbetalningstidKända För
Kredio1,000 – 150,000 kr7.90% – 44.00%1 mån – 8 årLån utan UC
Ferratum1,000 – 40,000 kr44%15 min – 1 timmeSnabba utbetalningar
Lendo1,000 – 600,000 kr3.29% – 7907.6%1 mån – 20 årSamarbete med många långivare

Alternativ till Snabblån

Om du letar efter andra vägar än snabblån finns två bra alternativ: kontokrediter och privatlån. Båda har fördelar som beror på vad du behöver och dina kvalifikationer.

Kontokrediter

Kontokrediter ger dig en flexibel kreditgräns. Du betalar ränta endast på den del du använder. Detta gör dem mer hållbara ekonomiskt för regelbundet kreditbehov. Många kontokrediter har lägre räntor jämfört med snabblån. De ger också längre återbetalningstider, vilket hjälper de som behöver extra tid.

Nästan 79% av långivarna erbjuder direktbetalning. Och cirka 29% gör det möjligt dygnet runt.

Privatlån

Privatlån framstår som ett attraktivt val jämfört med snabblån. De kommer ofta med högre lånebelopp och lägre räntor. Det gör att de blir mer kostnadseffektiva över tid. För de flesta krävs en kreditkontroll, men 71% använder inte UC. Det är bra för de som inte vill påverka sin UC-score negativt.

Återbetalningstider för privatlån sträcker sig från 3 månader upp till 20 år.

Typ av lånMaximalt lånebeloppRäntaLöptidKreditinformation
Kontokrediter50,000 kr28.95%6 till 52 månaderEj UC (71.43%)
Privatlån600,000 kr28.49%3 månader till 20 årOftast UC

Akut Lån och Snabb Utbetalning

Söker du ett akut lån, får du snabbt pengar vid behov. Långivare som erbjuder dessa lån har ofta snabba processer. Detta gör dem perfekt för dig som snabbt behöver pengar.

Vad är ett Akut Lån?

Ett akut lån är ett snabblån du kan få på bara några timmar. Du kan använda lånet för många saker. Till exempel, för oväntade läkarkostnader eller andra brådskande utgifter. hos Brixo kan du låna upp till 50,000 SEK.

Hur Man Får Snabb Utbetalning

För en snabb utbetalning av akut lån, följ dessa steg:

 1. Välj en långivare som kan betala ut snabbt, som Brixo, som betalar ut efter lunch på vardagar.
 2. Se till att du passar långivarens krav. För att låna hos Brixo behöver du vara över 18 med en stabil inkomst, svenskt personnummer och BankID, utan skulder hos kronofogden.
 3. Förbered de papper som behövs. Oftast är det uppgifter om din ekonomi och identitet via BankID.
 4. Ansök inom långivarens öppettider för att processen ska gå snabbt. Ansöknings tiden påverkar när du får lånet.

Var medveten om lånekostnaderna. Hos Brixo kostar ett lån på 10,000 SEK cirka 970 SEK per månad i ett år. Det ger en total kostnad på 1,640 SEK och en effektiv ränta på 33.1%.

Genom att följa dessa steg kan du få ditt akut lån utbetalt snabbt. Så håller du din ekonomi stabil.

Snabblån utan UC

Snabblån utan UC låter låntagare få pengar utan vanlig kreditkontroll via Upplysningscentralen (UC). Det är bra för de som inte vill att kreditkontroller ska påverka deras kreditvärdering. Istället för UC, använder många långivare företag som Bisnode eller Creditsafe för att bedöma om du kan låna, utan att det syns i UC.

Långivare som Ferratum, LoanStep, och Lumify erbjuder dessa lån. De har olika räntor och kan ge dig pengarna direkt. Ferratum kan till exempel låna ut från 1,000 kr till 50,000 kr. Detta kan sättas in samma dag utan UC-kontroll och har en ränta på 42.50%. Sådana snabba lån är viktiga om du snabbt behöver pengar för något oväntat.

Ungefär 71.43% av långivarna erbjuder lån utan kreditupplysning genom UC. Detta gäller långivare som Brixo och Flexkontot. Det gör det lättare för de med låg kreditvärdighet att snabbt få ett lån. För dessa personer blir snabblån utan UC en nödvändighet och minskar oron för kreditförfrågningar.

LångivareLånebelopp (kr)Effektiv RäntaUtbetalning
Ferratum1,000 – 50,00042.50%Samma dag
LoanStep10,000 – 25,00021.45% – 38.40%Samma dag
Lumify2,000 – 70,000Samma dag

Snabblån utan UC är viktigt för de med låg kreditvärdighet eller för de som snabbt behöver pengar. Genom att erbjuda lån utan kreditupplysning via företag som Bisnode och Creditsafe, blir det lättare att låna utan att påverka UC. Så dessa lån är ett bra val för snabb finansiering, utan UC-kontroll.

Hur Man Ansöker om ett Snabblån

Att ansöka om snabblån är enkelt och snabbt. Det hjälper dig att få pengar när du verkligen behöver. Här är en steg-för-steg guide och några vanliga frågor besvarade.

Steg-för-Steg Guide

 1. Välj en lämplig långivare: Börja med att hitta en pålitlig långivare. Se till att jämföra villkor och räntor för att hitta det bästa alternativet.
 2. Fyll i ansökan: Gå till långivarens hemsida och fyll i en enkel onlineansökan. Du behöver ange personliga uppgifter och hur mycket du vill låna.
 3. Verifikation: Använd ditt BankID för att bekräfta din identitet. Det är både snabbt och säkert.
 4. Vänta på godkännande: Långivaren kollar din ansökan och din kreditvärdighet. De flesta svarar inom några minuter.
 5. Mottag medlen: Om din ansökan godkänns, sätts pengarna snabbt in på ditt konto. Oftast inom en dag.

Vanliga Frågor vid Ansökan

Det kan dyka upp flera frågor när du ansöker om snabblån. Här svarar vi på några vanliga.

 • Vilka är de grundläggande kraven? Du måste vara svensk medborgare, över 18 år och ha en inkomst över 180,000 kr om året. Ett BankID krävs också.
 • Vad är den nominella räntan? Normalt är räntan på snabblån 28,95%, medan den effektiva räntan ligger på 33,1%.
 • Hur lång är löptiden? Du kan välja en löptid mellan 6 och 52 månader.
 • Vad händer om jag inte betalar tillbaka i tid? Att missa betalningar leder till extra avgifter och betalningsanmärkningar. Detta kan påverka din kreditvärdighet.

Genom att följa vår steg-för-steg guide och tänka på de här svaren kan du lätt ansöka om snabblån. Se till att du uppfyller alla krav för en smidig process.

ParameterInformation
Lånebelopp3,000 SEK – 50,000 SEK
Nominell Ränta28,95%
Effektiv Ränta33,1%
Exemplarisk Lånesumma10,000 SEK
Löptid6 – 52 månader
Årlig InkomstkravMinst 180,000 SEK
ApplikationsbeslutInom 24 timmar
Genomsnittlig Lägre Årsränta28,49%
Genomsnittlig Högre Årsränta37,50%
Genomsnittlig Uppläggningsavgift347,86 kr
Genomsnittlig Administrationsavgift46,36 kr

Tänk på Detta innan Du Tar ett Snabblån

Att tänka på de ekonomiska konsekvenserna innan du tar ett snabblån är viktigt. Sådana lån kan bli dyra. Till exempel, en kredit på 10 000 kr med en hög ränta kan kosta mycket över ett år.

Det är även viktigt att förstå lånevillkoren väl. Lånet kan sträcka sig från 8 till 62 månader. Det beror på hur mycket du lånar och hur snabbt du kan betala tillbaka.

Var säker på att du kan betala tillbaka lånet. Om inte kan avgifter och ränta öka. Det är bäst att bara låna det som verkligen behövs. Ha en plan för återbetalningen.

Noggrant överväga din ekonomi och lånet villkor före du ansöker. Det hjälper dig att möta dina behov samtidigt som du håller en god ekonomisk hälsa på lång sikt.

FAQ

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån hjälper dig när du snabbt behöver pengar. Det är känt som sms lån eller mikrolån. De är små lån för korta perioder. Ansökningen görs vanligtvis online. Bedömning och utbetalning sker snabbt.

Vad är fördelarna med snabblån?

Fördelarna är flera. Du kan få pengarna samma dag. Det är bra för dig som har låg kreditvärdighet. Snabblån kan fås utan vanlig kreditkontroll.

Hur fungerar ett snabblån i Sverige?

För ett snabblån i Sverige behöver du uppfylla grundkrav. Man ska vara myndig och ha ett svenskt personnummer. Ansök med BankID för snabbt godkännande. Pengarna kommer snabbt till ditt konto.

Vilka är de populära långivarna som erbjuder snabblån?

Några välkända långivare är Kredio, Ferratum och Lendo. De erbjuder bra villkor som snabb utbetalning, utan UC-kontroll.

Vad är nackdelarna och riskerna med snabblån?

Det finns nackdelar. Du kan stöta på höga räntor och avgifter. Detta kan göra lånet dyrt. Och betalar du inte i tid kan det bli ännu dyrare.

Finns det alternativ till snabblån?

Ja, det finns alternativ. Kontokrediter ger flexibilitet och du betalar ränta bara för det du använt. Privatlån har oftast lägre ränta men tar längre tid att få.

Hur ansöker man om ett snabblån?

För att ansöka, välj en långivare och fyll i deras onlineansökan. Använd BankID för att bekräfta din identitet. Godkännande och utbetalning kan ske väldigt snabbt.

Vad bör man tänka på innan man tar ett snabblån?

Tänk igenom din ekonomi noggrant. Se till att du kan betala tillbaka. Känn till villkoren, avgifterna, och konsekvenserna om du inte kan betala i tid.

Vad är ett snabblån utan UC?

Ett snabblån utan UC kontrollerar inte din kredit genom Upplysningscentralen. Det görs via andra företag, som Bisnode eller Creditsafe, så ditt UC-score påverkas inte.

Vad ska man göra om man behöver pengarna omedelbart?

Välj en långivare med direktutbetalning, ansök när de har öppet. Ha viktig info redo för snabb process.

Vad är ett akut lån?

Ett akut lån ger snabbt pengar vid oväntade behov. Det betalas ut fort, ofta samma dag du ansökt.

Relaterade länkar