Vilken bank är bäst att låna av – Jämför Nu och Spara!

Beräknad läsningstid: 13 minuter

Vilken bank är bäst att låna av? Att söka bästa banken för lån är viktigt för din plånbok. När du jämför olika bankers lån ser du till att få lån bank bästa villkor. Det hjälper både privatpersoner och företag att spara pengar och förbättra ekonomin.

Många faktorer spelar in vid val av bank för lån. Lendo, MedMera Bank och Lån & Spar Bank toppar listan för privatlån. För företagslån är Froda, Krea och Creddo bäst, enligt kundnöjdhet hos Svenskt Kvalitetsindex. Dessa banker erbjuder inte bara bra räntor men har också fantastisk kundservice.

Vilken bank är bäst att låna av – Jämför Nu och Spara!

Viktiga Punkter

 • Att jämföra banklån kan spara betydande summor.
 • Lendo, MedMera Bank och Lån & Spar Bank är ledande inom privatlån.
 • För företagslån rekommenderas Froda, Krea och Creddo.
 • Kundservice och räntor är viktiga att överväga vid val av bank.
 • Banksamarbeten kan påverka dina lånevillkor positivt.

Varför Jämföra Banklån Är Viktigt

Gör en jämförelse banklån för att hitta bästa villkoren när du ska låna pengar bank. Det är viktigt att titta på kundservice och om banken har bra onlinetjänster. Bra räntor kan också spara mycket pengar över tid.

En forskning av Sveriges Kvalitetsindex (SKI) hade 22,000 deltagare. Den gav insikter om kundnöjdhet med olika banker. Länsförsäkringar Bank, Skandia och ICA Banken fick över 70 poäng. SEB, Nordea, Danske Bank och Swedbank fick under genomsnittet på 65.6 poäng. Handelsbanken var särskilt pålitlig, utsedd till ”Årets Bank i Sverige” av The Banker.

Digitala tjänster är viktiga men ersätter inte personlig kontakt helt. Över 60% av bankkunder håller med om detta. Man måste välja en bank med bra digitala tjänster och god kundservice. Kolla även avgifter och räntor för att spara pengar i längden.

Här är en sammanställning av kundnöjdheten hos några toppbanker:

BankKundnöjdhet (SKI)
Länsförsäkringar Bank72
Skandia70
ICA Banken71
Handelsbanken67.7
Övriga banker66.9

Genom att titta på dessa faktorer kan du hitta den bank som passar dig bäst. Det gör att du kan spara pengar när du lånar.

Faktorer att Tänka På När du Väljer Bank för Lån

Att välja rätt bank för lån är ett stort beslut. Det finns många faktorer som måste övervägas. Dessa aspekter kan hjälpa till att få mest värde för pengarna.

Räntor och Avgifter

När man ska låna pengar är räntor och avgifter viktiga. Bra räntor minskar kostnaden för lånet. Tänk även på bankens avgifter, som uppläggningsavgifter. Tänk på att räntor och avgifter kan variera beroende på din kreditvärdighet.

Kundservice och Support

Bra kundservice gör stor skillnad när du väljer bank. Den måste kunna lösa problem snabbt. Undersök om de erbjuder personlig rådgivning, vilket är bra i komplexa situationer. Bra support hjälper dig att förstå olika lånealternativ.

Användarvänliga Onlinetjänster

Idag är digitala banktjänster mycket viktiga. En lättnavigerad webbplattform underlättar lånehanteringen. Se till att onlineverktyg som lånekalkylatorer och chattstöd finns tillgängliga. God teknik och enkel användning är avgörande för en bra bankupplevelse.

Genom att noggrant överväga dessa punkter kan låntagare välja en lämplig bank. Det lönar sig alltid att jämföra olika banker. På så sätt hittar du det bästa erbjudandet.

Bästa Banken för Privatlån

Det är viktigt att välja rätt bank för privatlån. Det påverkar din ekonomi mycket. Blancolån, som inte kräver säkerhet, är populära. Lendify och Ikano Bank är toppval enligt kunder.

Lendify

Lendify har bra räntor och en enkel ansökningsprocess. Många gillar deras tydliga lånevillkor och flexibla återbetalning. De är kända för bra service och en moderna webbplats.

Ikano Bank

Ikano Bank erbjuder också bra räntor och klara lånevillkor. De har byggt ett starkt rykte med toppen service och kundsupport. Många svenskar föredrar dem på grund av deras smidiga ansökningsprocess.

För att se de bästa privatlånen, kolla in denna jämförelse:

BankBetygRäntaÅterbetalningstidAvgift
Lendify4.55.70% – 13.70%Upp till 12 år525 SEK
Ikano Bank4.45.75% – 13.50%Upp till 10 år300 SEK
Swedbank2.46.07% – 16.84%Upp till 12 år300 SEK
Handelsbanken2.28.60%Upp till 10 år595 SEK

Jämför dessa banker för att hitta den bästa banken för privatlån. Lendify och Ikano Bank är kända för att ha bra villkor.

Vilken bank är bäst att låna av – En Översikt

Att välja den bästa banken för lån kan vara svårt. Man måste tänka på många viktiga saker. En undersökning med över 22,000 personer visade att kundnöjdhet är viktig. Länsförsäkringar Bank och Skandia hade högst nöjda kunder. SEB, Nordea, Danske Bank och Swedbank hade lägre betyg.

När du väljer bank ska du se på räntor och avgifter. Det är också viktigt med bra kundservice och digitala tjänster. Över 60 % av kunderna gillar digital funktion, men personlig kontakt är fortfarande viktigt.

Här är en lista över de bästa bankerna för olika lån:

BankPrivatlånFöretagslånBostadslån
Handelsbanken4.34.24.5
SBAB4.14.04.7
Länsförsäkringar Bank4.03.94.6
Skandia4.23.84.4

Jämför bankernas lån noggrant för att hitta det som passar dig bäst. Så säkerställer du bra lånevillkor.

Bästa Banken för Bolån

Att välja rätt bank för bolån är viktigt. SBAB och Länsförsäkringar Bank är toppval för många. De erbjuder bra räntor och kundservice. Så att jämföra dessa två kan hjälpa dig hitta det bästa bolånet.

SBAB

SBAB sticker ut med bra bolåneräntor och digitala tjänster. Kundnöjdhetsindex visar att de ligger över snittet, med en poäng på 73,8.

De fokuserar på ny teknik och öppenhet. Det gör att kunder som vill ha pålitliga lån väljer SBAB. Deras digitala tjänster gör lånetakingen lätt.

Länsförsäkringar Bank

Länsförsäkringar Bank är också en stark spelare när det kommer till bolån. De har ett kundnöjdhetshögt betyg på 73,1. Banken utmärker sig med personlig service och moderna digitala lösningar.

De har stark närvaro lokalt och erbjuder många finansiella tjänster. Att de kan ge skräddarsydda lösningar och kommunicera effektivt uppskattas av kunderna.

BankKundnöjdhet (2022-2023)
SBAB73,8
Länsförsäkringar Bank73,1
Skandia71,2

Om du ska jämföra och välja, är SBAB och Länsförsäkringar Bank bra alternativ. De är ledande för sina höga betyg i kundnöjdhet och räntor.

Fördelarna med Låneförmedlare

När du användar låneförmedlare som Lendo, Advisa och Zmarta kan du jämföra olika lånerbjudanden. Dessa tjänster erbjuder fördelar såsom endast en kreditupplysning. Det sparar dig från extra avgifter.

Uppläggningsavgifterna kan vara låga eller till och med gratis beroende på långivare. Tjänster som finansmatch.se samarbetar med Advisa för att erbjuda alternativ. Detta skyddar din kreditvärdighet då bara en upplysning behövs.

Det finns dock en baksida. Lån via låneförmedlare kan bli dyrare eftersom långivarna tar ut provision. Om du går direkt till banker som Collector Bank kan du få lägre räntor. Undvik låneförmedlare och spara pengar samt slipp extra kostnader.

Tack vare låneförmedlare får du tillgång till många erbjudanden och ofta få kostnader. De erbjuder också jämförelseverktyg utan att det kostar dig. Så kan du välja det bästa lånet för dig.

LåneförmedlareLägsta RäntaHögsta Ränta
Lendo4,70%33,75%
Advisa5,20%33,99%
Zmarta5,20%33,99%
Enklare5,07%33,46%
Bank Norwegian8,29%19,99%
Coop Medmera Bank5,20%16,95%
Axo Finans3,95%29,00%

Bästa Banken för Företagslån

Krea och Froda är två framstående val för företagare som behöver kapital. De erbjuder bra räntor, flexibla betalningar och är fokuserade på deras kunder. Här jämför vi dem så du kan ta ett välgrundat beslut.

Krea

Krea erbjuder skräddarsydda företagslån och gör det lätt att jämföra olika erbjudanden. Dess plattform är både användarvänlig och snabb. Detta har gjort Krea populärt bland många företagare.

 • Konkurrenskraftiga räntor: Många finansieringsalternativ finns tillgängliga.
 • Flexibla lånebelopp: Lån från 10 000 upp till 30 000 000 kronor erbjuds.
 • Snabba beslut: Handläggning tar normalt 3-5 dagar.

Froda

Froda är kända för att vara pålitliga och snabba när företag behöver pengar direkt. Under 2023 imponerade de med en snabb utbetalningstid på i genomsnitt 4 dagar. Dessutom kan lån gå upp till 15 miljoner kronor.

 • Snabb utbetalning: Genomsnittligt 4 dagars utbetalning under 2023.
 • Lågt borgensåtagande: Ett bra val för resursbegränsade företag.
 • Anpassningsbara återbetalningstider: Återbetalningsplaner som anpassas efter företagets behov.

Under 2024 blev Froda, Aros Kapital och Marginalen Bank ledande inom företagslån. Digitala långivare som Froda har presterat bättre än traditionella banker senaste året.

Både Krea och Froda erbjuder starka företagslånslösningar. Tack vare deras fokus på kunden och konkurrenskraftiga villkor kan företag enkelt finna det bästa valet för sig.

Bästa Banken för Sparande och Investeringar

Att välja rätt bank är nyckeln för den som vill förbättra sitt sparande eller sina investeringar. Det visade senaste undersökningen från SKI, där över 22,000 människor deltog.

Vissa banker får höga betyg för sina tjänster. Bland dem är Multitude Bank och Avanza toppval när det gäller sparande och investeringar.

Multitude Bank

Multitude Bank får ofta högt betyg för sina sparalternativ. De fick 4.0 i senaste rankningen, vilket placerar dem i toppen. Banken är också känd för sina bra digitala tjänster. Detta gör det lättare för kunder att sköta sitt sparande.

Avanza

Avanza är känd för sina investeringstjänster och får ofta höga omdömen. Deras plattformar är enkla att använda och erbjuder goda villkor. De hjälper sina användare att göra välgrundade val genom ett stort utbud av alternativ och utbildningsmaterial.

De här bankerna satsar mycket på digitala lösningar, vilket kunderna uppskattar. Dock vill över hälften av kunderna fortfarande ha personlig kontakt. Säkerhet och kundnöjdhet är avgörande. Handelsbanken, till exempel, är rankad som den säkraste av Global Finance och blev Årets Bank i Sverige av The Banker.

Hur Man Byter Bank för att Spara Pengar

Är du intresserad av att spara pengar? Att byta bank kan hjälpa. En plan hjälper dig att flytta till en bank med bättre räntor och lägre avgifter på ett tryggt och effektivt sätt.

Steg-För-Steg Guide

 1. Undersök och jämför: Börja med att leta upp en steg-för-steg guide byta bank. Jämför olika bankers räntor och avgifter. Välj den som erbjuder de bästa villkoren.
 2. Öppna nytt konto: Skaffa ett nytt konto hos en bank som ger dig mer för pengarna. Använd deras hjälp för att flytta över.
 3. Flytta lån och tjänster: Kom ihåg att även flytta lån och betalningar till det nya kontot. Det kan ge stora besparingar på sikt.
 4. Informera relevanta parter: Berätta för din arbetsgivare och olika myndigheter om ditt nya bankkonto.
 5. Stäng gamla kontot: Efter att allt är flyttat, glöm inte att stänga det gamla kontot. Det sparar dig från onödiga avgifter.

Viktiga Faktorer att Överväga

Det finns mycket att tänka på när du byter bank. Bland viktiga saker finns overväga vid bankbyte, såsom kundservice, digitala tjänster och direktkontakt med banken. Sparbankerna fick högst betyg i en undersökning av Svenskt Kvalitetsindex (SKI).

Digitala tjänster är visserligen praktiska, men många uppskattar fortfarande personlig service. Tänk också på att välja en bank med låga avgifter och bra villkor för lån.

BankKundnöjdhet (SKI)Konkurrenskraftiga RäntorAnvändarvänlig Onlinetjänst
Sparbankerna65.6JaJa
SEBUnder 65.6JaJa
NordeaUnder 65.6JaJa
Danske BankUnder 65.6JaJa
SwedbankUnder 65.6JaJa

Genom att följa guiden och fundera över dessa faktorer, kan du enkelt byta till en bättre bank. Så sparar du pengar och förbättrar din ekonomi.

Rekommenderade Resurser för Jämförelse av Banklån

Att välja rätt bank för lån kan vara knepigt. Men, rekommenderade verktyg och resurser kan göra det lättare. En grundlig undersökning av kundnöjdhet banktjänster erbjuder insikter om de bästa villkoren.

Enklare hjälper massor med sina över 600 000 jämförelser. De låter dig jämföra lån från upp till 38 långivare. Du får det bästa erbjudandet med bara en kreditupplysning.

Med lånekalkylatorer kan man jämföra kostnader lättare. Man kan även se grafiska jämförelser av räntor. Det gör det lättare att förstå dina alternativ.

ResursFunktionerFördelar
EnklareJämfört lån från 38 långivareEffektiv, endast en kreditupplysning, anpassbara återbetalningstider
LendoJämför upp till 40 långivareSnabb ansökan, ränterabatter för Coop-medlemmar
AnnuitetslånEffektiv årsränta på 6.98%Lånebelopp upp till 200 000 kr

Med dessa rekommenderade resurser banklån blir det lättare att hitta bra lån. En noggrann jämförelse av banker kan spara mycket pengar. Använd därför dessa verktyg för starta din sökning och optimera din ekonomi.

Slutsats

När du väljer bank är det viktigt att jämföra räntor, avgifter och kundtjänst. Det hjälper dig att få de bästa villkoren för ditt lån. Med enligt SKI 2023 visar en studie att Länsförsäkringar Bank är toppvalet för privatkunder.

De fick högsta poängen, 73.6, med Skandia och ICA Banken inte långt efter.

Företag ser Handelsbanken som det bästa valet, tack vare topp kundnöjdhet. Handelsbanken fick också fina omdömen från viktiga kreditbedömare. De vann även ett pris för sitt hållbarhetsarbete.

Digitala tjänster blir mer populära. Se till att banken har bra teknik och är lätt att använda. Så kan både privatpersoner och företag förbättra sina ekonomiska villkor.

FAQ – Vilken bank är bäst att låna av

Varför bör man jämföra banklån?

Jämförelse av banklån hjälper till att hitta bästa lånevillkoren. Det sparar pengar genom att man ser på räntor och kundservice. Det är viktigt för en bra affär.

Vilka faktorer bör man tänka på när man väljer bank för lån?

När man väljer bank för lån, kolla räntor och avgifter först. Bankens kundservice och enkelheten av deras online plattform är också nyckelfaktorer. Dessa hjälper till att hitta bästa erbjudandet.

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån är ett privatlån utan säkerhet. Låntagaren behöver inte riskera egendom som säkerhet. Banker som Lendify och Ikano Bank erbjuder bra villkor för sådana lån.

Vilken bank är bäst för bolån?

SBAB och Länsförsäkringar Bank är bra för bolån, med bra räntor och kundservice. Det lönar sig att jämföra deras erbjudanden när man söker bolån.

Vilka fördelar finns det med att använda en låneförmedlare?

Med en låneförmedlare kan man jämföra flera lån snabbt. De gör så en kreditupplysning räcker, vilket är bättre för kreditvärdigheten. Man kan hitta det bästa låneerbjudandet genom dem.

Vilka banker är bäst för företagslån?

Krea och Froda är bra för företagslån, med bra räntor och flexibilitet. De är omtyckta bland företagare, enligt recensioner.

Vilka banker är bäst för sparande och investeringar?

För sparande och investeringar är Nordnet och Avanza rekommenderade. De har bra betyg för sina tjänster och användarvänliga plattformar.

Hur kan man byta bank för att spara pengar?

Byta bank kan ge bättre räntor och lägre avgifter. Det är bra att jämföra olika bankers erbjudanden. En guide kan hjälpa genom bytet.

Vilka resurser rekommenderas för att jämföra banklån?

Det finns många resurser för att jämföra banklån. Undersök kundnöjdhet och använd online-verktyg för att hitta bästa låneviloren.

Relaterade länkar